اثمد یا سرمه سنگ

 

اثمد یا سرمه سنگ

کتب جواهرشناسی قدیم این سنگ را این گونه توصیف کرده اند :

سنگ سیاه و براق غیر شفاف و بسیار سخت و سنگین وزن است و بهترین نوع آن اصفهانی است و غیر اصفهانی آن براق و درخشنده نیست .

خواص و فواید

در کتب جواهرشناسی قدیم در خواص این سنگ چنین نوشته اند : طبیعت اثمد گرم و خشک است ، اگر این سنگ خوب سائیده شود به گونه ای که بسیار نرم شود و از آن سرمه سازند و به چشم بکشند ، چشم را سیاه گرداند و سبب روشنی چشم شود و برای تقویت چشم بسیار نافع است ؛ بینایی و اعصاب آن را قوی کرده و نور چشم را زیاد می کند و برای چشم افراد مسن که به سبب کهنسالی ضعف بینایی پیدا کرده اند سرمه ی آن بسیار نافع است . همچنین اگر اثمد ساییده را با روغن دنبه بکوبند و بر جای سوختگی گذارند بسیار مفید می باشد .

منبع : داتینو

اونیکس یا جزع Onyx

 

 اونیکس یا جزع Onyx

اونیکس به رنگ های قهره ای تیره تا سیاه و کبود بوده و غالبا با شیارهای سفید رنگ محو همراه می باشد . اونیکس از خانواده ی عقیق است و در احادیث به سنگ جزع تعبیر شده است که نوع یمانی آن مورد توجه می باشد . 

خواص و فواید 

اونیکس برای تقویت جسم موثر است ، همچنین جریان خون را تقویت می کند و برای تقویت قلب مفید است . همچنین برای خانمی که وضع حمل برای او سخت شده ، آویختن و یا قرار دادن آن بر روی شکم سبب آسان شدن زایمان می شود و بر گردن آویختن آن بهبود کودکانی که ریزش لعات از دهان ایشان بسیار زیاد است ، مفید است . با این که این سنگ علاوه بر این خواص ، در روایات نیر آثاری برای آن برشمرده اند که در بخش احادیث خواهد آمد ، ولی میان مردم به ویژه اهالی یمن محبوبیت ندارد و گفته می شود که موجب غم و حزن و دیدن خواب های پریشان می گردد.
منبع : فروشگاه اینترنتی داتینو

خواص و فواید اوپال

 

خواص و فواید اوپال 

اوپال انرژی های درونی بدن را تقویت می کند و در تقویت دستگاه گوارش به ویژه کمک به معده در هضم غذا موثر است . همچنین به خون سازی بدن نیز کمک می کند و گردش خون را تنظیم می نماید و برای درمان سرطان خون نیز مفید است . اوپال نیروهای منفی شخص را به خود جذب می کند ، نگرانی و افسردگی را تسکین می دهد و از سستی و بی حالی باز می دارد . اوپال در میان رومیان نماد عشق و امید و آورنده خوش شانسی و ثروت محسوب می شده است . 
منبع : داتینو

بهسازی اوپال ها

 

بهسازی اوپال ها

آب همواره در اوپال به خصوص اوپال های گرانبها وجود دارد ولکن مقدارش متغیر است که با گذشت زمان با تبخیر و خروج آب از کانی اوپال ، باعث ترک خوردگی و تضعیف پدیده هفت رنگی در آن می گردد که اشباع این سنگ از آب یا روغن از بروز ترک خوردی و تضعیف این پدیده می توان جلوگیری کرد. لذا بهتر است برای حفظ زیبایی اوپال ، آن را در پنبه ای مرطوب نگه داری کرده و یا زیاد در آب قرارداده شود و از حرارت دادن آن را در پنبه ای مرطوب نگه داری کرده و یا زیاد در آب قرارداده شود و از حرارت دادن آن حتی به مقدار کم و قرار دادن آن در مقابل خورشید و تماس آن با مواد شیمیایی مانند لوازم آرایشی پرهیز شود . همچنین به دلیل خاصیت جذب پذیری اوپال توصیه می شود هنگام کار روزانه ، آن را استفاده نشود ، چون ممکن است با مایعاتی که برای آن مضر است تماس پیدا کرده و آسیب ببیند .

باید گفت به دلیل آن که اوپال تا حدودی نرم و شکننده است و زود روی آن خط افتاده و یا لب پر می شود از این گوهر بیش تر در ساخت گردن بند و سنجاق سینه استفاده می شود تا نگین انگشتری .

از دیگر ویژگی های اوپال ، ساختار ژله ای مانند آن است که سخت و متمرکز شده و در محلول بسیار گرم و قلیایی حل می شود .

روش ترکیب سازی سنگ اوپال به خصوص با سنگ کوارتز و دو لایه یا سه لایه کردن آن برای بهسازی اوپال  شایع است  و هنگامی که روی پایه قرار می گیرد تشخیص آن مشکل است . همچنین کمپانی معروف «جیلسون» در آمریکا این گوهر را به صورت مصنوعی با استفاده از ترکیبات پلاستیک و شیشه به گونه ای تولید کرده که حتی افراد خبره را نیز دچار شک و اشتباه می کند ، برای تهیه این سنگ باید به افراد معتبر مراجعه کرد .
در حال حاضر بهترین نوع اوپال ها از معادن استرالیا استخراج می شود کشورهای امریکا ، مکزیک ، پک ، برزیل و افریقای جنوبی در رتبه ی بعد قرار دارند .  

منبع : فروشگاه اینترنتی داتینو 

شناسایی انواع اوپال

 انواع اوپال

واژه اوپال از کلمه ای هندی به معتای سنگ قیمتی گرفته شده و در رنگ های مختلفی چون سفید (شیری) ، سیاه ، قهره ای ، آبی ، سبز ، نارنجی و قرمز یافت می شود.

اوپال به سه گروه اصلی تفسیم می شود :

  1. اوپال قیمتی و گران بها

در این گروه از اوپال ها پدیده زیبای «اپالسنس» وجود دارد ، یعنی در هنگام برخورد نور به آن ها رنگ های متعددی را در طیف نوری پدید می آورد که از زوایای مختلف به رنگ های گوناگون دیده شده و درخشش رنگین کمانی از خود نشان می دهد . این گروه از اوپال ها ، خود در سه طیف رنگی یافت می شود .

اوپال های سفید و شیری ؛ که سنگی نیمه شفاف با پدیده ی زیبای «اپالسنس» یعنی بازی رنگ ها در زمینه ی سفید می باشد که فراوان ترین نوع اوپال هستند .

اوپال های سیاه ؛ اوپال هایی که پدیده ی بازی رنگ های بسیار سرزنده و جذابی دارند و رنگ بدنه ی آن ها سیاه تا قهوه ای تیره است .

اوپال های پاک و بی رنگ ؛ فاقد رنگ زمینه ی خاصی بوده و بازی رنگین کمانی خوبی دارد .

  1. اوپال آتشین

این نوع از اوپال ها به رنگ های زرد و قرمز آتشی وده و معمولا پدیده ی بازی رنگ ها در آن وجود ندارد .

  1. اوپال معمولی

نوعی مات و بدون پدیده ی «اپالسنس» بوده و به رنگ های مختلف اوپال وجود دارد و غالبا کاربردی ندارد.

منبع : فروشگاه اینترنتی داتینو